Skip to content

Over…

Even voorstellen: Hans Pieters, geboren en getogen Woerdenaar (5-1-1953, steenbok), dus gepensioneerd, (helaas) weduwnaar en geen kinderen.

HaPe media dankt haar naam aan mijn initialen, maar omdat Hewlett Packard de letters HP als merknaam gebruikt is heb ik een a en een e toegevoegd om geen ruzie te krijgen met Amerika…

Historie:

Al sinds 1974 ben ik werkzaam in de ICT:

  • Begonnen bij het computercentrum van de Bondsspaarbank in Woerden als telecommunicatie specialist en operator.
  • Vanaf 1978 bij een Woerdens kabel TV (Kaemo) bedrijf gestart als programmeur voor het ontwikkelen van software voor complex HF berekeningen in kabelnetten. Later ontwikkelde dit bedrijf de eerste software pakketten voor videotheken (o.a. Videoland) Vidata, onder de vlag van DigiPoint.
  • LCS Software Diensten in Rijswijk was daarna in 1983 mijn volgende werkgever als hoofd TD en R&D manager, hoofdzakelijk met IBM en Ericson personal computers.
    Interessant detail: Het Woerdense Stadhuis (2019) is gebouwd in het casco van de oude Ericson vestiging…
  • Midland Computer Systems (MCS) in Almere werd in 1988 mijn volgende werkgever, waar ik samen met de eigenaar diverse software pakketten ontwikkelde.
  • Toen MCS naar het oosten van het land verhuisde SoftDesign in Waddinveen en later Woerden was vanaf 1992 mijn werkgever
  • Vanaf 1994 werkte ik bij UserFriendly R&D BV als programmeur en PC specialist. In 2004 ging dat bedrijf zich toeleggen op internet en websites onder de naam KJSwebdesign, waarbij al snel de keuze op het WordPress CMS viel. Met dat systeem bouwde ik honderden websites en webshops voor evenzovele klanten. In 2017 kwam een einde aan die baan.
  • Mijn eigen bedrijf HaPe media startte op 5 november 2018.

Fotografie:

Als jongetje van 6-7 jaar stond bij mijn vader in de doka op zolder vol verbazing te kijken naar een witte schaal met een vies ruikende vloeistof erin waar mijn vader een vel papier in liet zakken, waarna na enkele minuten een beeld zichtbaar werd. Oftewel ouderwetse analoge fotografie…

Al snel had ik een eigen camera en werd een fanatieke fotograaf tijdens mijn puberteit met een Practica spiegelreflex camera. Helaas maakte een medisch probleem een einde aan mijn ambitie als fotograaf: Om onverklaarbare redenen kon ik niet lang met één oog door de zoeker van de camera turen zonder een soort flauwte te krijgen…

Met de komst van goede en betaalbare digitale camera’s zoals de Sony DSC-F707 (5 megapixels!) in de eerste jaren van de zero’s met een scherm i.p.v. een zoeker, kon ik weer gaan fotograferen…Vanaf 2006 heb ik mijn oude jeugdliefde fotografie weer echt opgepakt, waarbij mijn inmiddels verworven kennis over webdesign goed van pas bij het bouwen van mijn eerste eigen website www.hanspieters.nl, een fotoblog met o.a. reportages van evenementen in en rond Woerden. Die website is inmiddels een begrip in het woerdense en trekt >100.000 bezoekers per jaar…

Inmiddels is de hobby uitgegroeid tot mijn beroep. Buiten fotografie voor mijn website klanten ben ik in het bezit van een geregistreerde drone, speciale 360° foto- video camera’s. Sinds 2020 maak ik ook videoclips, bedrijfsfilmpjes, etc.
Ik kan inmiddels putten uit een grote verzameling beeldapparatuur en hulpstukken voor zowel fotografie als video-opnames. Een deel daarvan is in eigen beheer ontwikkeld en vervaardigd.

Ook het verzorgen van multi-cam video-opnames of online streams, o.a. met 3 GoPro cameras, behoort sinds kort tot de mogelijkheden.

 

Back To Top